ГоловнаСвіт

Міністр оборони Німеччини виключила можливість агресії РФ проти НАТО

Міністр підкреслила, що країни НАТО добре підготовлені

Міністр оборони Німеччини виключила можливість агресії РФ проти НАТО
Фото: www.km.ru

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн відкинула можливість агресії Російської Федерації проти країн-членів НАТО.

Про це вона заявила в ексклюзивному інтерв'ю Deutsche Welle, опублікованому в суботу, 6 червня.

"Оскільки ми (НАТО, - ред.) добре підготовлені, то такої агресії не буде. У цьому - парадокс відлякування", - сказала вона, відповідаючи на запитання про готовність Альянсу на випадок серйозної російської агресії.

"НАТО - потужний оборонний союз із сильним політичним крилом, оскільки ми переконані, що суперечки необхідно врегулювати за столом переговорів", - додала вона.

Оцінюючи ситуацію з безпекою в Європі, міністр зазначила, що вона залишається "напруженою" через події в Україні.

"Однак ми на рівні Євросоюзу робимо все для того, щоб адекватно реагувати політичними та економічними засобами. Ми в Європі настільки сильно залежимо одне від одного, що не можна так просто порушувати міжнародне право шляхом військової інтервенції", - підкреслила глава оборонного відомства ФРН.

За її словами, навчання НАТО, а також патрулювання повітряного простору країн Балтії покликані показати країнам-членам, що партнери по Альянсу стоять один за одного. Вони також мають на меті зміцнити довіру і поліпшити співпрацю між окремими країнами-членами НАТО.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія не становить реальної загрози для країн НАТО і альянс як і раніше сподівається на поліпшення двосторонніх відносин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram