ГоловнаСвіт

У Туреччині сьогодні відбуваються парламентські вибори

У виборах беруть участь 20 політичних партій і 165 незалежних кандидатів

У Туреччині сьогодні відбуваються парламентські вибори
Фото: segodnya.ua

На всій території Туреччини сьогодні відкрилися виборчі дільниці і почалося голосування на виборах нового складу меджлісу (парламенту).

Виборчі дільниці відкрилися о 08:00 за місцевим часом і завершать роботу о 17:00. Вважається, що явка може становити до 80%, передає Deutsche Welle з посиланням на інформаційне агентство AFP. Право голосу в країні мають близько 54 мільйонів громадян, які обирають своїх представників у велике національне зібрання в Анкарі. Перші підсумки голосування очікуються вже сьогодні ввечері.

Згідно з опитуваннями, лідируючою силою в країні залишається ісламсько-консервативна партія AKP правлячого президента Ердогана. При цьому, за прогнозами експертів, ця партія зазнає певних втрат голосів виборців.

Також увага прикута до опозиційної курдської Демократичної партії народів (HDP). Якщо ця політична сила подолає 10-відсотковий бар'єр і отримає місця в парламенті, правляча AKP не отримає бажаних 60% із 330 місць у великих національних зборах. Саме така кількість мандатів потрібна для проведення конституційної реформи, яка має надати більше повноважень президентові країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прозорість виборів у Туреччині забезпечать 70 тис. добровольців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram