ГоловнаСвіт

У Німеччині розпочинається саміт G7

Росію на саміт не запросили

У Німеччині розпочинається саміт G7
Фото: yuzle.com

У неділю, 7 червня, в околицях німецького міста Гарміш-Партенкірхен відкривається дводенний саміт "Великої сімки". Росію на нього не запросили.

Планується, що лідери семи провідних промислово розвинених країн світу обговорять широкий спектр міжнародних проблем, включаючи світову економіку, боротьбу з бідністю, боротьбу з тероризмом, глобальні зміни клімату, передає російська редакція радіо "Свобода".

Очікується, що буде розглянуто відносини Заходу з Росією в світлі загострення ситуації в зоні конфлікту на сході України.

Як відомо, літак з президентом США Бараком Обамою на борту уже приземлився в аеропорту німецького Мюнхена. Біля трапа главу держави зустрічав прем'єр-міністр федеральної землі Баварія Горст Зеєгофер.

Американський лідер прилетів до ФРН для участі в саміті G7. В аеропорту він пересів у вертоліт, який вилетів до замку Ельмау, де проходитиме зустріч лідерів G7, передає ТАСС.

Обама пізніше планує провести переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Напередодні прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер заявив, що Росії не можна дозволити повернутися у "Велику сімку", поки президентом цієї країни буде Володимир Путін.

Нагадаємо, в березні 2014 року через агресивну політику Росії щодо України "Велика вісімка" виключила Росію зі своїх лав, ставши "сімкою", і відмовилася від проведення саміту G8 у Сочі, провівши зустріч G7 у Брюсселі. Формат "Великої вісімки" існував з 1996 року.

Країни G7 мають намір зберегти санкції проти Росії до мирного врегулювання ситуації на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram