ГоловнаСвіт

Пентагон закликав доповнити санкції проти Росії військовими заходами

Ештон Картер вважає, що економічні обмеження себе не виправдовують

Пентагон закликав доповнити санкції проти Росії військовими заходами
Эштон Картер
Фото: EPA/UPG

Сполученим Штатам Америки слід вдатися до нових кроків у відповідь на конфлікт в Україні, заявив глава американського оборонного відомства Ештон Картер.

За словами Картера, до цього змушує неефективність економічних санкцій та інших застосовуваних Заходом методів тиску на Москву, тому що згадані дії не змогли спонукати російського президента Володимира Путіна до зміни курсу, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Заява Картера прозвучала 5 червня в Штутгарті, де проходила його зустріч з американськими дипломатами та військовими. Нарада пройшла за закритими дверима, передає агентство.

Хоча глава Пентагону і визнав, що "санкції діють на російську економіку", однак, на його думку, залишається незрозумілим, чи зможе їх вплив утримати Путіна від продовження його курсу, розпочатого в Криму минулого року. Крім того, санкції не зупинили президента РФ від підтримки сепаратистів на Донбасі, зазначив Картер. За його словами, "слід вдатися до інших кроків", адже Володимир Путін, здається, не збирається відхилятися від обраного курсу. Це можуть бути і політичні, і військові заходи, додав глава Пентагону.

На тлі конфлікту в Україні міністр оборони США виступив за збільшення кількості військових навчань і програм підготовки військового контингенту в Європі, повідомляє агентство AP. Такі кроки, на його думку, можуть включати посилення розвідувальної діяльності НАТО, щоб протидіяти російської агресії в регіоні.

На додаток глава оборонного відомства США зазначив, що застосована Росією тактика в Україні - це "суміш підривної діяльності, добре продуманих загроз і маніпуляції інформацією". За його словами, Москва може використовувати "весь цей коктейль" ще десь у регіоні, і це турбує країни-члени НАТО.

Нагадаємо, Україна домагається поставок американського летального озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram