ГоловнаСвіт

Латвійський актор відмовився від зйомок у російському фільмі через Україну

Тепер сценаристам доведеться переписувати сюжет фільму

Латвійський актор відмовився від зйомок у російському фільмі через Україну
Фото: kino-teatr.ru

Латвійський актор Зієдоніс Лочмеліс, який знімався в Криму в російському блокбастері "Вікінг", вирішив піти з проекту з політичних міркувань.

Лочмеліс пояснив, що він ухвалив таке рішення через те, що засуджує дії російської влади проти України і таким чином має намір висловити свою підтримку Україні, пише Delfi.

"Я, звичайно, постраждаю у фінансовому плані, але це найменше, що можу зробити на благо України. Якщо я поїду в Крим і продовжу зніматися в кіно, то буду почуватися, немов підтримую росіян. Після того як Росія стягнула важку військову техніку до України і послала туди тисячі чоловік, та ще й прозвучала новина, що Путін може віддавати наказ на використання військової сили за кордоном, у мене зникло бажання брати участь у цьому проекті", - сказав актор.

Як повідомляє видання, тепер сценаристам доведеться переписувати сюжет фільму або шукати інші шляхи виходу з ситуації, що склалася, оскільки Лочмеліс відігравав важливу роль у стрічці. Швидше за все, в Росії на нього подадуть судовий позов.

"Поки ситуація не зміниться, я з росіянами просто не буду працювати. Ні в Латвії, ні в Росії. Вони створюють якісь чорні списки, накладають ембарго на рибну продукцію. Чому страждати повинні тільки ми? Нехай і росіяни хоч раз подумають про свою поведінку", - заявив Лочмеліс.

"Не думаю, що вони вгамуються, адже вони одержимі своєю ідеологією і всі ходять з відчуттям, що це єдиний шлях. Завтра їм може спасти на думку відібрати шматочок Фінляндії чи Латвії", - додав Лочмеліс.

Нагадаємо, новим президентом Латвії став Раймондс Вейоніс, нинішній міністр оборони країни, який є затятим критиком Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram