ГоловнаСвіт

Кількість загиблих у катастрофі теплохода в Китаї становить 82 людини

Затонуле судно підняли з дна річки Янцзи

Теплохід "Східна зірка", що перекинувся і затонув догори дном 2 червня у китайській річці Янцзи під час сильного шторму, встановили вертикально і підняли над водою.

Про це повідомляє китайське видання CNR.

Протягом всієї ночі китайські рятувальники проводили підготовчу роботу, а з настанням світанку почали підйом судна. Зараз верхня частина палуби вже з'явилася над водою.

"Східну зірку" підіймають з дна річки Янцзи
Фото: EPA/UPG
"Східну зірку" підіймають з дна річки Янцзи

У момент катастрофи на борту судна перебували 456 осіб, які вирушили в подорож з Нанкіна у Чунцин. Наразі офіційна кількість загиблих становить 82 людини, проте здебільшого жертви трагедії поки залишаються всередині теплохода. Серед тих, хто залишалися у теплоході, врятуватися вдалося лише 14 пасажирам і членам екіпажу, в тому числі капітану корабля.

У рятувальній операції у складних погодних умовах брали участь понад 200 дайверів, які шукали тих, хто вижив у каютах затонулого теплохода. Зараз рятувальники впевнені, що на борту судна не залишилося живих людей.

Капітана корабля зараз затримали, його допитують. За попередніми даними, переважування на теплоході не було, і аварія могла статися раптово через потужний порив вітру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram