ГоловнаСвіт

Світові ціни на продовольство впали до шестирічного мінімуму

Найменше подешевшало м'ясо

Світові ціни на продовольство впали до шестирічного мінімуму
Фото: alternativenews.org

У травні світові ціни на продукти харчування впали до мінімального значення з вересня 2009 року.

Про це повідомляється на сайті Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

Індекс цін опустився у травні на 2,4 пункту до 166,8 пункту. Порівняно з травнем минулого року він впав на 43,6 пункту. Найсильніше подешевшали зернові, м'ясні та молочні продукти. При цьому цукор і масло дорожчають.

В організації зазначили, що вартість зерна знижується через хороші прогнози щодо врожаю на цей рік. На зниження індексу також вплинуло відтермінування закупівель зерна деякими країнами-імпортерами. У підсумку він впав на 6,4 пункту до 160,8 - це мінімум з літа 2010 року.

Молоко падає в ціні через дані про зростання запасів у Новій Зеландії і нарощування експорту Європою. Індекс цін на молочні продукти у травні знизився на 5 пунктів до 167,5.

М'ясо дешевшає, але незначно (мінус 1,7 пункту). У Продовольчій сільськогосподарській організації ООН це пов'язують зі скороченням поставок з США, а також зі спалахами пташиного грипу у кількох штатах.

Організація розраховує індекс продовольчих цін на основі кошика з п'ятьох сировинних продуктів харчування. Дані про зміну індексу розміщуються на її офіційному сайті раз на місяць, дата наступної публікації - 9 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram