ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

YouTube заблокував фільм "Відкритої Росії" про Кадирова

Причина скарги на порушення авторських прав, через яку фільм заблокували, наразі невідома

YouTube заблокував фільм "Відкритої Росії" про Кадирова
Фото: instagram.com/kadyrov_95

Відеохостинг YouTube тимчасово заблокував фільм "Сім'я" про главу Чечні Рамзана Кадирова після скарги про порушення авторських прав.

Про це повідомляє організація "Відкрита Росія", що випустила фільм.

Скаргу на фільм подала компанія "Т&К Продакшн" Ільяса Синбулатова, яка займається "діяльністю, пов'язаною з виробництвом, прокатом і показом фільмів"; додаткових даних про компанію знайти не вдалося. Про причини скарги Синбулатова "Відкритій Росії" не відомо, зараз співробітники намагаються опротестувати блокування фільму, який за тиждень встигли подивитися понад 900 тис. осіб.

"Відкрита Росія" уточнює, що у претензії Синбулатова не сказано, який саме фрагмент фільму визнано таким, що порушує авторське право. У фільмі використали зйомки співробітників організації, кадри новин і матеріали телепередач, вказані в описі відео.

Документальний фільм про Чечню і главу республіки Рамзана Кадирова вийшов 25 травня і спровокував різку реакцію з боку чеченської влади. Після цього газета "Коммерсант" опублікувала матеріал про методи роботи Фонду імені Ахмата Кадирова, у який надходять відрахування від бізнесменів і бюджетників. Зараз фільм доступний на сайті "Відкритої Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram