ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії двох військових будуть судити за зраду і шпигунство

За даними Верховного суду Росії, в 2014 році за держзраду засудили 15 осіб.

У Росії двох військових будуть судити за зраду і шпигунство
Фото: scsgroup-consult.com

Співробітники ФСБ завершують розслідування двох кримінальних справ проти військових із Краснодарського краю, яких звинувачують у передачі секретних даних закордонним країнам.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на власне джерело в правоохоронних органах.

За словами джерела агентства, вже понад рік перебуває під арештом військовослужбовець на прізвище Германов, якого звинувачують у шпигунстві. За версією слідства, він збирав секретну інформацію для іноземної держави. Іншого військового - Нахатакяна - заарештували у 2014 році і звинувачують у скоєнні державної зради.

Справи розслідує управління ФСБ у Краснодарському краї.

"Сплеск затримань припадає на різні конфлікти, багато було арештів під час абхазо-грузинського конфлікту, їхні вироки вже набули чинності. Звичайне покарання - позбавлення волі, військового звання і нагород", - додало джерело.

Крім того, джерело розповіло про справу жителя Сочі на прізвище Кесян. Через добу після закриття Олімпіади до нього прийшли з обшуком співробітники ФСБ. Наступного дня його заарештували. Кесяна також звинувачують у зраді. Джерело повідомило, що після Олімпіади було кілька таких арештів.

У лютому 2015 року ЗМІ дізналися, що двох відставних і двох діючих офіцерів ВМФ РФ у листопаді минулого року засудили за звинуваченням у державній зраді. Їх позбавили військових звань і нагород. За версією слідства, фігуранти справи передавали секретні дані іноземним державам. За даними Верховного суду Росії, у 2014 році за держзраду засудили 15 осіб, у 2013-му було винесено три такі вироки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram