ГоловнаСвіт

У Китаї затонуло судно з 458 людьми

Деякі пасажири залишаються живими всередині судна, яке перекинулося

У Китаї затонуло судно з 458 людьми
Фото: EPA/UPG

Чотирипалубний туристичний корабель з 458 людьми на борту перекинувся на річці Янцзи під час шторму в понеділок увечері в центральній провінції Китаю Хубей.

Як повідомляє "Рейтер", врятувати вдалося поки що лише близько десятка людей. З води витягнули тільки п'ять тіл.

Державна газета "Женьмінь жибао" написала на своєму сайті, що всередині судна "Східна зірка" залишаються живими люди, а держінформагентство "Сіньхуа" повідомило, що рятувальники чули голоси в кораблі, що перекинувся.

Державне ТБ показало рятувальника з автогеном, який, очевидно, готувався прорізати отвори в днищі. Десятки рятувальних катерів, долаючи сильний вітер і зливу, рушили до "Східної зірки".

Голова КНР Сі Цзіньпін розпорядився докласти всіх зусиль для порятунку людей, а до місця катастрофи вирушив прем'єр Лі Кецян.

"Сіньхуа" повідомило з посиланням на попереднє розслідування, що корабель не був перевантажений, на ньому було достатньо рятувальних жилетів і вони були на врятованих людях. Серед них - капітан і судновий механік, яких поліція затримала для допиту.

Згідно з інформацією управління судноплавства на Янцзи, обидва повідомили, що корабель швидко затонув у результаті "торнадо". Державне радіо повідомило, що це сталося за дві хвилини і сигналу тривоги не було; семеро осіб попливли на берег за допомогою.

Газета провінції Хубей повідомила, що судно затонуло на глибині близько 15 метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram