ГоловнаСвіт

Саакашвілі спростував чутки про свої прем'єрські амбіції

Новий голова Одеської ОДА планує повернутися в Грузію

Саакашвілі спростував чутки про свої прем'єрські амбіції
Фото: www.golos.md

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що не збирається використовувати займану ним тепер посаду для того, щоб стати в майбутньому прем'єр-міністром України.

Про це він заявив журналістам на брифінгу, передає ЛIГАБiзнесIнформ.

"Які дурниці, у мене немає ніяких політичних амбіцій в Україні", - підкреслив він. Саакашвілі додав, що планує повернутися в Грузію.

"Коли я завершу цей проект в Одесі... Ну, як завершу, його неможливо завершити... Коли ми розкрутимо його, я з великим задоволенням повернуся назад до Грузії, продовжуючи свою грузинську діяльність", - сказав він.

У свою чергу, в Міністерстві юстиції Грузії розповіли, що після надання Саакашвілі українського громадянства правовий шанс екстрадувати його з України до Грузії вичерпано, передає "Грузія Онлайн".

"Формально Саакашвілі все ще грузинський громадянин, проте, фактично громадянство Грузії йому більше не дозволено", - заявила міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані.

"24 години тому я повернулася з Києва. На власні очі бачила, що команда Саакашвілі, яка туди вирушила, не змогла показати результати. Реформи в постійному режимі очікування, і український народ, і ЗМІ хвилює питання, коли вже настане час імплементації реформ?.. Відправка ж Саакашвілі в Одесу, я побачила контекст на місці, може означати єдине: його віддалили від Києва, усунули від реформ, оскільки він не в змозі їх здійснювати. Я сумніваюся, що в Одесі він зробить щось краще", - сказала міністр.

Вона також підкреслила, що Конституція України забороняє екстрадувати свого громадянина в іншу країну. "Оскільки він отримав українське громадянство, для нас шанс екстрадувати його з України до Грузії з правої точки зору вичерпано", - резюмувала Цулукіані.

Нагадаємо, в суботу, 30 травня, Петро Порошенко призначив Саакашвілі головою Одеської ОДА. Раніше Порошенко своїм указом надав йому українське громадянство.

У неділю, 31 травня, Саакашвілі провів свою першу нараду на новій посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram