ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Москва не розкриє свій "чорний список" громадян ЄС

Європейцям пропонують самостійно уточнити цю інформацію в російських посольствах і консульствах

Москва не розкриє свій "чорний список" громадян ЄС

Росія не буде розкривати списки громадян Європейського Союзу, яким заборонений в'їзд на територію Російської Федерації.

Про це заявила заступник директора Департаменту інформації і друку МЗС РФ Марія Захарова.

"Росія не оприлюднює ці списки. При наявності у європейських власників дипломатичних паспортів сумнівів у відсутності проблем із в'їздом на територію Росії вони можуть уточнити в російських посольствах і генконсульствах інформацію", - написала вона в Facebook.

За словами Захарової, російські зарубіжні установи оперативно нададуть вичерпні дані про можливість відвідування Росії.

"Повторю ще раз: і публічно, і по дипломатичних каналах (під час переговорів, зустрічей, на майданчиках міжнародних організацій) європейським, як ми досі вважаємо, колегам були дані відповіді на всі їхні запитання як про причини введення відповідного російського списку, так і за схемою дій європейських політиків, які бажають відвідати Росію", - підкреслила заступник директора департаменту інформації і друку МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше Москва передала в посольства держав-членів ЄС список "нев'їзних" у країну політиків. У нього входять 89 осіб, зокрема, лідер лібералів у Європарламенті.

Повний список європейських політиків, яким заборонений в'їзд на територію РФ, опублікувала Національна телерадіомовна компанія Фінляндії. Російське МЗС автентичність списків наразі не підтвердило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram