ГоловнаСвіт

ЗМІ знайшли схожість між новітніми російськими танками та розробками Німеччини 1980-х років

Німеччина припинила розробку аналогічного танка через зникнення загрози з боку сходу

ЗМІ знайшли схожість між новітніми російськими танками та розробками Німеччини 1980-х років
Танк "Армата"
Фото: mil.ru

Концепцію новітнього російського танка Т-34 "Армата" розробили і протестували на Заході, в тому числі у Німеччині, ще 30 років тому.

Про це повідомляє Die Welt з посиланням на неназваних експертів.

"Те, що в "Арматі" здається новим, насправді не нове, а вже придумане і зроблене в Німеччині", - стверджує анонімний експерт оборонної промисловості ФРН.

Йдеться, зокрема, йде про такі характеристики "Армати", як безлюдна вежа і бронекапсула для екіпажу. Танк із такими елементами наприкінці 1980-х років розроблявся на замовлення збройних сил Німеччини і мав прийти на зміну танку Leopard 2. Відповідальними за проект були фірми Krauss-Maffei (зараз Krauss-Maffei Wegmann) і MaK, яка зараз є частиною Rheinmetall.

Як зазначає Die Welt, після розпаду СРСР і Організації Варшавського договору, а також завершення "холодної війни" зникла і загроза з боку сходу, а деякі військові проекти зупинилися.

На думку деяких співрозмовників видання, реалізації проекту, врешті-решт, завадили також "відсутність волі і грошей".

Танк "Армата" зібрав російський "Уралвагонзавод", його вперше представили широкій публіці на Параді Перемоги в Москві у 2015 році. Один із танків під час репетиції параду заглох. При цьому віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін згодом стверджував, що це сталося через помилку екіпажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram