ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російський суд відмовився припинити справу проти сина Джемілєва

У п'ятницю відбудуться дебати в цій справі

Російський суд відмовився припинити справу проти сина Джемілєва
Хайсер Джемилев

Краснодарський крайовий суд відхилив клопотання про припинення кримінальної справи проти сина депутата Верховної Ради Мустафи Джемілєва Хайсера.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Твіттері.

"Краснодарський суд "забув" про ст. 12 ч. 3 КК РФ (дія кримінального закону стосовно осіб, які вчинили злочин поза межами РФ, - ред.) і відмовився припинити справу, незважаючи на вирок суду України. Джемілєв залишається в заручниках", - написав адвокат.

Він також повідомив, що сьогодні завершилося судове слідство у ціій справі. Дебати відбудуться в п'ятницю об 11:00.

"Відмову в клопотанні про припинення справи Джемілєва краснодарський суддя мотивував тим, що стосовно нього не було вироку російського суду", - додав Полозов.

Раніше Ползов заявив, що подав клопотання про припинення справи стосовно Хайсера Джемілєва, оскільки суд України його вже засудив. Адвокат також нагадав, що Міністерство юстиції України направило російській стороні запит про видачу Джемілєва.

"Запит на видачу Джемілєва з п'ятниці в Генпрокуратурі РФ, але, судячи з усього, Краснодар попередити забули", - написав адвокат.

Нагадаємо, 27 травня 2013 року молодший син Мустафи Джемілєва Хайсер у Бахчисараї внаслідок необережного поводження із зареєстрованою зброєю свого батька вбив друга сім'ї Джемілєва Февзі Едемова. Органами МВС України за фактом вбивства було відкрито кримінальне провадження за статтею КК України "умисне вбивство". Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу Хайсерові у вигляді утримання під вартою і призначив йому ряд експертиз, включаючи психолого-психіатричну і наркологічну. Хайсер Джемілєв був етапований до Києва для проведення судово-медичної експертизи, яка визнала його психічно здоровим.

Наприкінці вересня 2014 року Хайсера Джемілєва вивезли із кримського СІЗО в Краснодарський край.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram