ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Одного з найближчих соратників Нємцова ушпиталили в критичному стані

Лікарі наразі не наважуються робити будь-які прогнози про його стан

Одного з найближчих соратників Нємцова ушпиталили в критичному стані
Владимир Кара-Мурза
Фото: russia.ru

Одного із найближчих соратників убитого Бориса Нємцова, публіциста Володимира Кара-Мурзу-молодшого ушпиталили у критичному стані у вівторок. Вранці в середу йому мали зробити невідкладну операцію на серці.

Як повідомляє "Радіо Свобода", лікарі однієї з московських лікарень борються за життя відомого журналіста і політика.

За словами джерел у медичних колах, Володимира Кара-Мурзу доставили в одну з московських лікарень ввечері 26 травня. У той час він перебував на робочому місці на Зубовському бульварі в Москві. Він поскаржився на погане самопочуття. Лікарі діагностували різке падіння артеріального тиску.

Пізніше ухвалили рішення про переведення Кара-Мурзи у Науковий центр імені Бакулєва, де через деякий час його стан різко погіршився і він впав у кому.

Коли з'ясувалося, що життю публіциста загрожує серйозна небезпека, його відправили в лікарню імені Пирогова, де він і залишається у вкрай важкому стані досі. Лікарі наразі не наважуються робити будь-які прогнози про його стан.

Володимир Кара-Мурза (молодший) - координатор руху "Відкрита Росія", член федеральної політради партії РПР-ПАРНАС, син відомого телеведучого і журналіста Володимира Олексійовича Кара-Мурзи. Як і батько, довгий час пропрацював журналістом, в тому числі, на посаді керівника бюро телекомпанії RTVi у Вашингтоні.

Свою політичну діяльність Кара-Мурза молодший почав ще у 1999 році, як член партії "Демократичний вибір Росії", з 2001-го по 2008 роки член "Союзу правих сил" (СПС). Протягом трьох років був радником голови фракції СПС у Державній думі РФ Бориса Нємцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram