ГоловнаСвіт

У Ватикані легалізацію одностатевих шлюбів в Ірландії назвали "поразкою людства"

Архієпископ Дублінський заявив, що церкві необхідно порозумітися з молоддю.

У Ватикані легалізацію одностатевих шлюбів в Ірландії назвали "поразкою людства"
Ватикан
Фото: EPA/UPG

Підсумки референдуму, на якому більшість жителів Ірландії підтримали легалізацію одностатевих шлюбів у країні, є не тільки "поразкою принципів християнства, а й поразкою людства".

Таку думку висловив держсекретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін (Pietro Parolin), пише The Financial Times.

"Я глибоко засмучений цим результатом (референдуму - ред.). Церква повинна враховувати цю реальність, але в тому сенсі, що вона повинна посилити свою прихильність до євангелізації. Я думаю, що не можна просто говорити про поразку принципів християнства, а про поразку людства", - цитує слова Пароліна The Guardian.

"Церква повинна докласти максимум зусиль для поширення свого вчення", - підкреслив священнослужитель.

Разом з тим, як пише The Guardian, архієпископ Дублінський Діармуїд Мартін (Diarmuid Martin) по закінченні плебісциту заявив, що голосування "є підтвердженням поглядів молодих людей", у зв'язку з чим церкві необхідно знайти з ними спільну мову.

The Financial Times зазначає, що сам Папа Римський Франциск завжди виступав проти гей-шлюбів. Однак два роки тому понтифік заявив, що суспільство має проявляти більше співчуття до людей нетрадиційної орієнтації. "Хто я такий, щоб судити?" - зазначив він.

Референдум про легалізацію одностатевих шлюбів відбувся в Ірландії 22 травня. На підтримку цього рішення виступили більш ніж 62% респондентів (близько 1,2 млн осіб), проти - 37,9% (близько 734 тис. осіб). Тож Ірландія стала 13-ю європейською країною, де узаконено гей-шлюби, і першою, де це питання було винесено на голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram