ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

В уряді Росії запропонували "штрафувати" безробітних

До кінця року Роспраця планує легалізувати більш ніж 4 з 15 млн працівників "тіньового" сектору ринку праці

В уряді Росії запропонували "штрафувати" безробітних
Фото: http://www.ntv.ru

Федеральна служба з праці та зайнятості Росії (Роспраця) пропонує стягувати соціальний платіж з безробітних як один із заходів боротьби з нелегальним працевлаштуванням.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-реліз відомства.

Про те, що на федеральному рівні розглядаються заходи, покликані знизити рівень нелегальної зайнятості, повідомив заступник глави Роспраці Михайло Іванків. "Серед них - введення обов'язкового соціального платежу, що стягується з усіх громадян, які досягли 18-річного віку за винятком офіційно працевлаштованих, зареєстрованих безробітних, студентів, пенсіонерів та інших пільгових категорій", - цитують у прес-релізі його слова.

Перешкоджати нелегальній зайнятості можуть також перевірки доходів під час надання деяких послуг і зіставлення їхнього фактичного розміру з внесками до Пенсійного фонду.

Крім того, зниженню неформальної зайнятості посприяє внесення змін до законодавства для обмеження доступу до держзакупівель підприємств, що не мають в тому числі офіційно прийнятого на роботу персоналу, необхідного для виконання робіт за держконтрактами.

Нарешті, для легалізації трудових відносин підрядників за держконтрактами можуть зобов'язати збирати і надавати дані про відсутність "тіньових" трудових відносин у субпідрядних організаціях.

До кінця року Роспраця планує легалізувати більш ніж 4 з 15 млн працівників, які становлять "тіньовий" сектор ринку праці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram