ГоловнаСвіт

Росія остаточно відмовилася від "Містралів"

Росія планує побудувати власні десантні кораблі замість французьких вертольотоносців

Росія остаточно відмовилася від "Містралів"
"Мистраль"
Фото: EPA/UPG

Росія відмовилася від поставок замовлених раніше вертольотоносців типу "Містраль".

Як повідомляє ТАСС з посиланням на слова заступника голови колегії Військово-промислової комісії РФ Олега Бочкарьова, зараз обговорюється тільки сума компенсації, яку отримає російська сторона.

"Те, що Росія їх ("Містралі" - ред.) не бере, факт відбувся, і зараз тільки одна дискусія - про суму грошей, які мають повернути в РФ", - сказав Бочкарьов.

За його словами, Росія планує побудувати власні десантні кораблі, проте іншого класу.

"У нас такі кораблі заплановані, вони у нас в проекті, але ми їх будували за іншим класом, у нас інша ідеологія висадки десанту. Мети скопіювати "Містраль" немає", - пояснив він.

Французький депутат запропонував використовувати "Містралі" для порятунку мігрантів

Контракт на поставку двох вертольотоносців уклали між французькою DCNS/STX і Рособоронекспортом у 2011 році. Франція мала передати перший корабель "Владивосток" у листопаді 2014 року, анонсувалася дата 14 листопада, проте це так і не відбулося через російську агресію щодо України.

Раніше повідомлялося, що Франція передала російській стороні свої пропозиції щодо розірвання контракту. Пропозиції мають на увазі повернення РФ близько €785 млн, які вона зможе отримати лише після видачі російським урядом письмового дозволу на продаж кораблів іншій третій стороні. За деякими даними, Франція може продати "Мистралі" Китаю. Потенційними покупцями кораблів можуть бути також Бразилія, Канада, Єгипет та Індія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram