ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

В Ірані організували конкурс карикатур на "Ісламську державу"

Основная тема конкурса - преступления, совершенные джихажистами

В Ірані організували конкурс карикатур на "Ісламську державу"

В Ірані організували конкурс карикатур на терористичну організацію "Ісламська держава" (ІД).

Про це пише The Independent.

Для участі в ньому запросили карикатуристів і мультиплікаторів з усього світу. Відібрані роботи покажуть на виставках у чотирьох культурних центрах Тегерана. Переможця визначать 31 травня.

Основна тема конкурсу - злочини, скоєні джихадистами. Наразі організатори отримали понад 800 робіт, з яких вже відібрали 280. Їхня географія поширюється більш ніж на 40 країн, у тому числі сягає Бразилії, Австралії та Індонезії. Ініціатива фінансується тегеранською міською адміністрацією.

Секретар конкурсу Мохаммед Хабібі зазначив, що деякі іноземні автори приїжджали в Тегеран, але мусили робити це інкогніто з міркувань безпеки. "Сьогодні кожен у світі знає про ІД і про те, які на їхньому рахунку злочини проти людства, мистецтва і культури. Обов'язок художника - підвищити обізнаність суспільства про цю групу", - зазначив Хабібі.

"Ісламська держава" (раніше "Ісламська держава Іраку і Леванту") - радикальна організація, створена у 2006 році в Іраку шляхом злиття низки екстремістських угруповань під егідою місцевого відділення "Аль-Каїди". З 2013 року угруповання розірвало відносини з "Аль-Каїдою" і самостійно долучилося до громадянської війни в Сирії. Влітку 2014 року ІД встановило контроль над значними територіями Сирії та Іраку, а також проголосило там халіфат зі столицею в Мосулі. США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. У вересні вони розпочали завдання повітряних ударів по цілях ІД в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram