ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Австралія планує позбавляти ісламських радикалів громадянства

Зараз на Близькому Сході на боці ісламістів воюють близько 100 вихідців з Австралії

Австралія планує позбавляти ісламських радикалів громадянства
Тони Эбботт

Влада Австралії працює над поправками до Закону про громадянство (Citizenship Act), що передбачають позбавлення австралійського громадянства осіб, які борються у лавах ісламських радикалів на Близькому Сході.

Про це у вівторок заявив прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт, інформує Associated Press.

За словами Еббота, поправки до Закону про громадянство дозволять ставитися до прихильників терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) як за кордоном, так і на території країни, як до австралійців, які приєднуються до іноземних армій, щоб воювати проти Австралії.

"Не повинно бути різниці в тому, як ставитися до австралійців, які приєднуються до ворожої армії, і тих, хто бере участь у тероризмі, - і ті, і ті зраджують нашу країну і не заслуговують бути громадянами Австралії", - заявив глава австралійського уряду.

Згідно зі статистичними даними, на боці радикальних угруповань, зокрема ІД, в Іраку і Сирії зараз воюють близько 100 вихідців з Австралії. Ще щонайменше 150 осіб, готових підтримати радикалів, перебувають на території країни.

Раніше цього року Австралія посилила антитерористичне законодавство. Тепер за будь-яку поїздку до Іраку або Сирії громадянин країни може отримати до 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram