ГоловнаСвіт

Росія витратила $150 млн на створення чохла для iPhone

Спочатку в планах було розробити планшет.

Фото: popslate.com

Проект розробки російських планшетів довели до випуску на ринок. Але продукт виявився накладним екраном для смартфона iPhone 6.

"Усі пам'ятають нашу невдачу з планшетом? А ми все-таки довели проект до комерційних продуктів. Див.: Https: //popslate.zendesk.com/hc/en-used, і це тільки початок!" - написав голова "Роснано" Анатолій Чубайс в особистому акаунті у Twitter. У наступному твіті він обмовився, що посилання, яке він подав, не відкривається з твіттера, і послався просто на сайт popslate.com. Як пише "Лентач", йдеться про випуск накладних екранів для iPhone 6, розроблених компанією-стартапом popSLATE. Ця компанія є партнером іншої компанії - Plastic Logic, у яку "Роснано" інвестувало 150 мільйонів доларів у 2011 році. Передбачалося, що ці гроші підуть на будівництво заводу, який вироблятиме гнучкі дисплеї і "планшети Чубайса" - повністю російські аналоги iPad й інших відомих планшетів. Завод мав постати в Зеленограді.

Проте вже 2012 року стало відомо, що будівництво перенесли на невизначений термін, а компанія Plastic Logic узагалі відмовляється від кампанії розробки та виробництва власних планшетних комп'ютерів і ридерів.

Очевидно, твіт Чубайса пов'язаний із цим невдалим проектом. Не зрозуміло, як випущені накладні екрани пов'язані з планшетами - їхня єдина функція полягає в тому, щоб забезпечити економію батареї. Екрани дозволяють здійснювати низку простих дій, таких як написання заміток або пошук інформації, не активізуючи основний дисплей смартфона, який споживає багато енергії. Крім того, готова версія екранів працює тільки з iPhone 6. Втім, виробники обіцяють найближчим часом розробити такі самі екрани для лінійки смартфонів на Android.

Роздрібна вартість такого екрана становить 129 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram