ГоловнаСвіт

Присяжні вирішили судити 6 поліцейських за звинуваченням у вбивстві чорношкірого жителя Балтимора

Раніше щодо поліцейських ініціювали звинувачення у вбивстві другого ступеня, вбивстві з необережності та застосуванні фізичного насильства

Присяжні вирішили судити 6 поліцейських за звинуваченням у вбивстві чорношкірого жителя Балтимора
Полицейские, которых обвиняют в убийстве чернокожего Фредди Грея в Балтиморе

У Балтиморі велике журі встановило, що для відправлення до суду шістьох поліцейських за звинуваченням у вбивстві чорношкірого Фредді Грея є достатні підстави.

Про це на прес-конференції заявила прокурор штату Меріленд Мерилін Мосбі, інформує агентство Рейтер.

Згідно з рішенням присяжних, офіцер Сесар Гудсон-молодший (Caesar Goodson), офіцер Вільям Портер (William Porter), сержант Алісія Уайт (Alicia White), лейтенант Браян Райс (Brian Rice), офіцер Гаррет Міллер (Garrett Miller) і офіцер Едвард Неро (Edward Nero) постануть перед судом 2 липня.

Раніше щодо поліцейських ініціювали звинувачення у вбивстві другого ступеня, вбивстві з необережності та застосуванні фізичного насильства.

Інцидент стався вранці 12 квітня. Грея затримали за підозрою в участі у кримінальній діяльності. Він намагався сховатися від переслідування поліцейських, проте його наздогнали, схопили і якийсь час утримували на землі. Грея доставили у поліцейський відділок. Потім туди викликали медиків, які відвезли його в лікарню. У чоловіка діагностували переломи хребців, він впав у кому, пережив клінічну смерть, реанімувався, проте зусилля лікарів виявилися марними. 19 квітня Грей помер. При цьому поліція Балтимора пояснювала смерть затриманого афроамериканця завданням травм самому собі.

Смерть Грея викликала масові заворушення у Балтиморі, а також акції солідарності в інших містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram