ГоловнаСвіт

Британський прем'єр заявив про посилення імміграційної політики

Кемерон має намір скоротити число мігрантів до менш ніж 100 тис. на рік

Британський прем'єр заявив про посилення імміграційної політики
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив про посилення імміграційної політики.

Про це повідомляє euronews

Згідно з новим урядовим планом боротьби з нелегальною міграцією, нелегальна трудова діяльність визнається кримінальним злочином і дає владі право висилати з Великобританії тих мігрантів, які не змогли знайти роботу протягом півроку після в'їзду в країну.

"Ми створимо такі умови, які знизять привабливість Великобританії для нелегальних мігрантів. Треба визнати, що зараз тут занадто просто знайти нелегальну роботу і використовувати нелегальну працю. А ми підемо на радикальні заходи і зробимо незаконну трудову діяльність кримінально караною", - заявив глава британського уряду.

При цьому заробітну плату нелегальних мігрантів Кемерон пропонує вважати "злочинними доходами", які можуть конфіскувати.

Повний текст документа буде міститися у тронній промові королеви, яку очікують наступного тижня. Після цього план стане законопроектом.

За даними Управління національної статистики, у 2014 році чисельність мігрантів, які прибули до Великобританії становила рекордні 318 тис. осіб. Майже стільки ж вже прибули в країну від початку 2015 року. Як зазначає агентство Рейтер, Кемерон у своїй передвиборчій програмі обіцяв скоротити кількість мігрантів до менш ніж 100 тис. на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram