ГоловнаСвіт

Патріарх Кирило назвав конкурс "Євробачення" огидним для російської культури

Глава РПЦ хоче просувати у світі колискові, патріотичні та духовні пісні

Патріарх Кирило назвав конкурс "Євробачення" огидним для російської культури
Патриарх Кирилл

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило назвав конкурс "Євробачення" огидним для російської культури.

Про це, як повідомляє ТАСС з Ульяновська, глава РПЦ розповів на зустрічі з учасниками руху "Православна ініціатива", які почали організовувати в країні пісенні фестивалі.

За його словами, якщо Поліна Гагаріна виграє нинішній конкурс у Відні, то наступного року "Євробачення" приїде в Росію "разом з усіма цими бородатими співачками", які "нав'язують те, що огидно для нашої культури".

Патріарх вважає, що Росії "потрібні свої конкурси, треба просувати свою культуру, в тому числі показуючи її всьому світу". Серед таких творів він назвав колискові, патріотичні та духовні пісні.

Російська співачка Поліна Гагаріна вийшла у фінал пісенного конкурсу "Євробачення", який відбудеться 23 травня у Відні. Вона виконує композицію A Million Voices.

Бородата співачка Кончита Вурст - сценічний образ австрійського співака Томаса Нойвірта, вигаданий ним як висловлювання на захист толерантності та відмови від традиційних гендерних ролей. В образі Кончити він переміг на "Євробаченні-2014" з піснею Rise Like a Phoenix.

Нагадаємо, Україна не бере участі в Євробаченні-2015 через ситуацію в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram