ГоловнаСвіт

США назвали підробкою фотографії запуску північнокорейської балістичної ракети для підводних човнів

Північна Корея застерегла США від заперечування її суверенного права на посилення військового стримування.

Фотографії запуску північнокорейської балістичної ракети з підводних човнів (БРПЛ) оброблено північнокорейськими пропагандистами, а Пхеньяну потрібні роки на розробку таких технологій.

Про це заявляють аналітики і голова Об'єднаного комітету начальників штабів США, адмірал ВМС США Джеймс Віннефелд (James Winnefeld), повідомляє агентство Рейтер.

"Вони не досягли таких успіхів, як їхні розумні редактори і пропагандисти хотіли змусити нас повірити за допомогою фото", - сказав Віннефелд.

Кім Чен Ин стежить за запуском балістичної ракети з морського старту
Фото: EPA/UPG
Кім Чен Ин стежить за запуском балістичної ракети з морського старту

Аерокосмічні інженери з Німеччини Маркус Шиллер (Markus Schiller) і Роберт Шмукер (Robert Schmucker) з компанії Schmucker Technologie також заявили, що КНДР не досягла великих успіхів у розробці БРПЛ. За їхніми словами, фотографії сильно "оброблені".

9 травня в КНДР заявили про проведення успішних випробувань БРПЛ. У зв'язку із цим у Південній Кореї висловили припущення, що КНДР протягом найближчих двох років завершить розробку такої зброї.

Як зазначає Рейтер, раніше в середу Північна Корея застерегла США від заперечування її суверенного права на посилення військового стримування і заявила про прогрес у розробці ядерної зброї.

Пхеньян і раніше неодноразово повідомляв про свої військові або космічні досягнення, що не були продемонстровані або підтверджені експертами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram