ГоловнаСвіт

У сеймі Литви заявили про відсутність розвідників у Росії

У Вільнюсі заявили про численні провокації з метою вербування литовських посадових осіб і дипломатів.

У сеймі Литви заявили про відсутність розвідників у Росії
Фото: rus.tvnet.lv

Член комітету сейму Литви з національної оборони і безпеки Арвідас Анушаускас заявив у середу, що "ще не знає суті питання" про затримання в Росії литовського шпигуна, але вважає це "російською провокацією".

Про це повідомляє РИА Новости.

"Хоча суті питання я ще не знаю, попри це, я вважав би це провокацією. Ми знаємо, скільки провокацій було досі з метою вербування наших посадових осіб і дипломатів", - сказав парламентарій, додавши, що литовські посадові особи, які виїжджають за кордон, "попереджені про можливу активність російських спецслужб щодо них".

"Я не сказав би, що подати людину особливим розвідником так уже й складно. Але можливо, якийсь службовець у приватних справах необачно виїхав, тому Росія використовує всі можливості, щоб повернути свого розвідника", - додав Анушаускас.

За його словами, Литва не має в Росії співробітників розвідки. "Ми маємо одиниці офіційних посадових осіб, які гарантують безпеку дипломатичних представництв, і дуже виважено скеровуємо їх у найважливіші місця. Здійснювати великі і тривалі операції в Росії не маємо можливостей, оскільки це вимагає значних ресурсів", - сказав політик.

Нагадаємо, раніше в середу ФСБ Росії заявила про затримання литовського шпигуна. При цьому стверджувала, що його спіймали "на гарячому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram