ГоловнаСвіт

Нетаньяху відмовився від ідеї "автобусної сегрегації" для палестинців

У Міноборони Ізраїлю пропонували позбавити палестинців можливості повертатися додому на Західний берег річки Йордан на тих самих автобусах, що й ізраїльтяни.

Нетаньяху відмовився від ідеї "автобусної сегрегації" для палестинців
Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заблокував ініціативу міністра оборони Моше Яалона, який пропонував позбавити тисячі палестинців можливості повертатися додому на Західний берег річки Йордан на тих самих автобусах, що й ізраїльтяни.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Прем'єр-міністр Нетаньяху і міністр оборони Яалон погодилися відкласти імплементацію пілотного плану на прикордонних переходах у Іудеї та Самарії (Західний берег)", - написав на своїй сторінці у Twitter офіційний представник керівника уряду Офір Гендельман.

У Міноборони Ізраїлю тримісячний "пілотний план", який регламентує порядок повернення палестинців із роботи в Ізраїлі, пояснювали міркуваннями безпеки, однак він спровокував шквал звинувачень у насадженні "політики апартеїду" з боку опозиції.

"Пілотний план" оприлюднили тільки в середу вранці - в день набуття чинності і за лічені години до приїзду в Ізраїль голови європейської дипломатії Федеріки Могеріні.

Задля експерименту нові правила вимагали від частини палестинців повертатися з роботи в Ізраїлі через ті самі контрольно-пропускні пункти, якими вони користуються при в'їзді в країну. За словами критиків ініціативи, на практиці це означало б, що їх позбавляють можливості користуватися громадським транспортом, що йде з Ізраїлю в єврейські поселення Західного берега.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram