ГоловнаСвіт

Над Балтикою зник литовський літак Ан-2

У пошуках литовського літака бере участь військовий корабель і вертольоти

Над Балтикою зник литовський літак Ан-2
Ан-2 (архив)

Літак литовської сільськогосподарської авіаційної компанії "Клайпедські авіалінії", який летів зі Швеції в Литву, зник з поля зору диспетчерів ввечері 16 травня.

Про це повідомляє видання Delfi

Літак пролітав над Балтійським морем, на борту були тільки два пілоти.

Пошуки всю ніч вів військовий корабель, однак нічого виявити не вдалося. Вранці 17 травня до рятувальної операції приєдналися вертольоти.

Відзначається, що повітряне судно знаходилося в повітряному просторі Литви, за 97 морських миль від міста Паланга, коли від нього перестав надходити сигнал. Погодні умови на той момент були нормальними.

За словами директора "Клайпедських авіаліній" Віктораса Шишняускаса, обидва пілоти входили в число найбільш досвідчених в країні, з більш ніж 40-річним стажем. "Не знаю, впав літак або здійснив посадку. Я думаю, що вони на літаку сіли на море. Може його хтось збив, може щось ще. Але технічно він був справний. Найголовніше, щоб чоловіки були живі", - сказав він.

Борт Ан-2 ("кукурузник"), вироблений в 1981 році, був придбаний "Клайпедськими авіалініями" в Швеції, і пілоти повинні були доставити його до Литви. Літак призначений для розпилення добрив та інсектицидів на полях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram