ГоловнаСвіт

Барак Обама опублікував декларацію про доходи

Переважна частина статку сім'ї знаходиться в цінних паперах

Барак Обама опублікував декларацію про доходи
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Спільний дохід президента США Барака Обами і його дружини Мішель оцінюється в межах від 1,9 до 6,9 млн доларів, випливає з опублікованої декларації про доходи. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Переважна частина статку сім'ї знаходиться в цінних паперах, випущених казначейством, - від 1 до 5 млн доларів. Інші активи перебувають у пенсійному фонді, в безстрокових вкладах, на ощадних пенсійних рахунках. Також близько 130 тис. доларів склали доходи від продажу книг Обами.

Як випливає з декларації, сім'я володіє будинком у Чикаго, який оцінюється на суму від 500 тис. до 1 млн доларів. Президент з дружиною заплатили понад 93 тис. доларів федерального податку за минулий рік.

У 2013 року дохід Обами оцінювався в межах від 1,8 до 7 млн доларів.

За законом, посадові особи в США щороку зобов'язані декларувати розмір своїх активів і пасивів. При цьому вони можуть вказати не конкретну суму, а верхню і нижню межі, що ускладнює визначення точної суми.

Нагадаємо, президент США Барак Обама і його дружина Мішель заробили за 2013 рік $482 000. Для порівняння: у 2012 році доходи сім'ї Обами склали $662,8 тисячі. Таким чином, заробіток президента скоротився майже на $180 тисяч порівняно з 2012 роком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram