ГоловнаСвіт

В Ірландії поліція запобігла замаху на принца Чарльза

Підозрювані планували підірвати спадкоємця британського престолу і його дружину

В Ірландії поліція запобігла замаху на принца Чарльза
Принц Чарльз

В Ірландії поліція затримала шістьох осіб за підозрою у підготовці теракту проти принца Чарльза і його дружини Камілли.

Про це пише The Daily Mirror.

У двох підозрюваних виявили саморобні вибухові пристрої (СВУ) та вогнепальну зброю. Крім того, у Лауті, Вексфорді і Дубліні знайшли ще СВУ і зброю. Наразі усіх затриманих віком від 21 до 62 років помістили під варту.

У виданні вважають, що підозрювані пов'язані з "тимчасовою" Ірландською республіканською армією (ІРА) і "справжньою" ІРА.

При цьому джерело видання розповіло, що спостереження за імовірними терористами велося протягом останніх кількох тижнів.

Принц Чарльз 19 травня планує відвідати ірландське село Маллахмор, щоби вшанувати пам'ять свого двоюрідного дідуся лорда Маунтбеттена, убитого бойовиками ІРА у 1979 році.

Принц Чарльз - старший син королеви Великобританії Єлизавети II і її чоловіка принца Філіпа, герцога Единбурзького, спадкоємець британського престолу, фельдмаршал, адмірал флоту і маршал Королівських ВПС Великобританії.

"Тимчасова" ІРА була створена у 1969 році унаслідок розколу в організації. Її мета - повна незалежність Північної Ірландії від Сполученого Королівства. "Справжня" ІРА відкололася від "Тимчасової" у 1997 році через те, що остання підтримала угоду про припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram