ГоловнаСвіт

Командувач армією Бурунді заявив про провал спроби держперевороту

Жителі бурундійськой столиці стверджують, що в місті, як і раніше, лунають постріли.

Командувач армією Бурунді заявив про провал спроби держперевороту
Пьер Нкурунзиза
Фото: EPA/UPG

Командувач бурундійською армією генерал Прим Нійонгабо (Prime Niyongabo) заявив, що спроба державного перевороту в Бурунді провалилася, а вірні президентові сили контролюють усі стратегічно важливі пункти.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Сам президент Бурунді П'єр Нкурунзіз, який зараз перебуває на саміті африканських лідерів у Танзанії, розмістив у своєму мікроблозі підбадьорливий твіт, закликавши бурундійців до спокою.

"Я прошу всіх бурундійців залишатися спокійними перед обличчям самозванців. Ситуація перебуває під контролем, конституційний порядок гарантується", - йдеться в повідомленні.

При цьому жителі столиці країни, Бужумбурі, повідомляють, що в місті, як і раніше, лунають постріли, а лідер заколотників генерал Годфруа Нійомбаре стверджує, що його загони контролюють значну частину міста.

Спроба перевороту відбулася 13 травня. Невідомі люди в поліцейській формі захопили дві приватні радіостанції та телеканал і передали звернення від імені генерала Нійомбаре, в якому йшлося про відсторонення президента Нкурунзіза від влади за порушення конституції шляхом участі в чергових президентських виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram