ГоловнаСвіт

КНДР проведе навчальні стрільби поблизу морського кордону з Південною Кореєю

У Сеулі пообіцяли відреагувати на будь-які провокації з боку північнокорейської армії.

КНДР проведе навчальні стрільби поблизу морського кордону з Південною Кореєю
Граница между Северной и Южной Кореей
Фото: EPA/UPG

Північна Корея повідомила Сеул про намір провести цього тижня навчальні стрільби поблизу морського кордону з Південною Кореєю.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на південнокорейську армію.

Торік КНДР також проводила аналогічні навчання, в результаті чого понад 100 снарядів поцілили по Південній Кореї. Остання відповіла на дії північнокорейських військових, запустивши декілька сотень снарядів.

За даними агентства "Ренхап", яке посилається на повідомлення, яке надійшло в південнокорейський об'єднаний комітет начальників штабів від північнокорейської сторони, "навчальні стрільби пройдуть з 15:00 за місцевим часом сьогоднішнього дня (09:00 за Києвом) по п'ятницю (час не уточнено) в територіальних водах безпосередньо над Північною розмежувальної лінією (демаркаційна лінія в Жовтому морі, яку оскаржує КНДР)".

"Якщо Північна Корея здійснить будь-яку провокацію в наших водах, ми рішуче відповімо на це", - йдеться в заяві південнокорейських військових.

Нагадаємо, минулого тижня КНДР пригрозила стріляти без попередження по кораблях Південної Кореї у своїх водах.

КНДР і Південна Корея розділені в Жовтому морі Північною розмежувальною лінією, проведеною за підсумками Корейської війни в 1953 році. Проте Пхеньян не визнає її, оскільки лінію створили в односторонньому порядку, без його участі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram