ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Депутати Держдуми задумалися про заборону рингтонів із гімном Росії

У КПРФ пропонують ввести штрафи в розмірі до $4 тис. за "неправомірне" використання російського гімну.

Депутати Держдуми задумалися про заборону рингтонів із гімном Росії
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Депутат Держдуми від фракції КПРФ Вадим Соловйов запропонував законодавчо захистити державні символи від спотворення і некоректного використання.

Про це він заявив в ефірі радіостанції "Русская служба новостей".

Як приклад депутат згадав, що з рекламною метою і як рингтон для мобільних телефонів часто використовують гімн Росії.

"Гімн - один із символів нашої держави, патріотизму, і сенс його полягає в тому, що він представляє нашу країну, бере участь у патріотичному вихованні населення. Коли гімном країни торгують - це некоректно, на мою думку. Я не виключаю, що ми підготуємо проект відповідного закону і внесемо до Держдуми", - сказав депутат.

Соловйов зазначив, що в законопроекті має бути прописано, з якою метою можна використовувати гімн та іншу держсимволіку. За порушення цих норм він пропонує штрафувати громадян на 100-200 тис. рублів або ввести кримінальну відповідальність.

Раніше у травні лідер ЛДПР Володимир Жириновський також виступив з ініціативою заборонити використовувати символи Перемоги (зірки на кашкетах, пряжках, ордени, медалі та георгіївські стрічки) в рекламі. На початку квітня депутат Держдуми Ігор Зотов запропонував саджати за осквернення прапора Перемоги, ордена Перемоги та георгіївської стрічки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram