ГоловнаСвіт

Керрі назвав відвертими переговори з Путіним і Лавровим

США і Росія погодилися, що Мінська-2 потрібно дотримуватися

Керрі назвав відвертими переговори з Путіним і Лавровим
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі на прес-конференції в Сочі заявив, що Європа і Америка можуть зняти санкції з Росії тільки в тому разі, якщо Мінські угоди буде повністю імплементовано.

За його словами, на сьогоднішній зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим вони погодилися, що Мінських угод потрібно дотримуватися.

Керрі також зазначив, що провів відверту розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, яка тривала близько 4 годин. "Ми рідко говоримо так чесно, як сьогодні", - прокоментував Керрі сьогоднішні переговори з Путіним і Лавровим.

Російське МЗС у свою чергу видало прес-реліз з приводу переговорів, за яким Росія готова до конструктивної взаємодії зі США як у двосторонній сфері, так і на світовій арені.

"При розгляді проблематики української кризи С. В. Лавров і Дж. Керрі зауважили безальтернативність політичного шляху її врегулювання. У цьому контексті з російського боку наголошено на необхіднності неухильного виконання Мінських домовленостей від 12 лютого ц. р., включаючи налагодження сталого прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом. Неодмінною умовою досягнення стабільного і справедливого миру в Україні залишається проведення там повноцінної конституційної реформи", - сказано в повідомленні.

Лавров додав, що спроби тиску санкцій на Росію не дадуть жодного ефекту.

Нагадаємо, що 10 травня в Москві з візитом була канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка в присутності Володимира Путіна назвала анексію Криму злочинною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram