ГоловнаСвіт

Роскосмос назвав причину аварії "Прогресу"

Вантажівка після поділу з ракетою відлетіла на 40 кілометрів вище, ніж мала

Роскосмос назвав причину аварії "Прогресу"
Фото: federalspace.ru

Причиною аварії космічної вантажівки "Прогрес" стала послідовна розгерметизація баків окислювача і пального третього ступеня ракети-носія "Союз-2.1а".

Про це повідомив голова Роскосмосу Ігор Комаров, пише ТАСС.

"У результаті роботи держкомісії вдалося зібрати дані телеметрії та інші дані об'єктивних досліджень, і вони підтвердили версію нештатного поділу, що включає два послідовних поділи, пов'язаних з розгерметизацією, тобто розкриттям після виключення маршових двигунів третього ступеня ракети-носія спочатку бака-окислювача, а потім і бака пального третього ступеня ракети-носія", - повідомив чиновник.

"У результаті нештатного поділу корабель опинився на орбіті з апогеєм на 40 км вище, а третій ступінь - з апогеєм на 20 км нижче за розрахункову траєкторію виведення", - сказав Комаров.

У свою чергу керівник польоту російського сегменту МКС Володимир Соловйов зазначив, що аварія "Прогресу" змусила скоригувати графік подальших польотів.

Було вирішено перенести посадку екіпажу Міжнародної космічної станції на червень, потім запустити вантажний корабель "Прогрес", а тільки після цього запустити в космос чергову пілотовану експедицію.

Нагадаємо, "Прогрес М-27М" припинив існування приблизно за 900 км на захід Маркізьких островів у центральній частині Тихого океану. Космічний корабель увійшов у щільні шари атмосфери на 160-му оберті і згорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram