ГоловнаСвіт

ЄС хоче ввести квоти на мігрантів з Африки для країн-учасниць блоку

Британія відмовилася від участі у програмах ЄС щодо розселення мігрантів

ЄС хоче ввести квоти на мігрантів з Африки для країн-учасниць блоку
архив
Фото: ukranews.com

Уряд Великобританії у вівторок відмовився від участі у будь-яких програмах Євросоюзу із розселення мігрантів з використанням квот на мігрантів.

Як повідомляє агентство Рейтер, натомість у Лондоні заявили про намір сфокусувати зусилля на боротьбі з торговцями людьми.

Напередодні ВВС повідомляло, що Європейська комісія має намір запропонувати державам-членам приймати біженців з Африки за системою квот.

Пропозиції щодо міграційної політики Єврокомісія представить у середу. Крім того, Єврокомісія запропонує створити правові засоби, які б дозволяли мігрантам прибувати в Європу легально і не звертатися до торговців людьми. Передбачається, що квоти визначатимуться низкою факторів, зокрема, враховуватиметься чисельність населення країни, економічні показники і кількість раніше прийнятих шукачів притулку.

Однак уряд Великобританії у вівторок заявив, що виступатиме проти таких законів.

"Ми не будемо брати участь у створенні законів про введення обов'язкової системи розселення або переселення", - йдеться в заяві міністерства внутрішніх справ Великобританії.

"Великобританія має горду історію пропозицій притулку тим, хто потребує цього найбільше, але ми не вважаємо, що обов'язкова система розселення є виходом. Ми виступаємо проти будь-яких пропозицій Комісії ЄС ввести недобровільну квоту", - йдеться у заяві МВС Британії.

За оцінками ООН, цього року Середземне море намагалися перетнути 60 тис. осіб. При цьому 1800 мігрантів загинули, що у 20 разів перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram