ГоловнаСвіт

Громадські організації Чехії звинуватили президента у підтримці "гібридної війни" РФ проти України

Земан назвав чеських противників Путіна "людьми з низьким інтелектом"

Громадські організації Чехії звинуватили президента у підтримці "гібридної війни" РФ проти України
Милош Земан
Фото: http://kenyadailyeye.jibostudios.com

Чеські громадські організації виступили із заявою, в якій наголосили на підтримці "гібридної війни" Росії проти України президентом Чехії Мілошем Земаном під час його візиту в Москву.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на відповідну заяву.

Із заяви випливає, що останні висловлювання чеського президента "можна сприймати як інформаційну підтримку гібридної війни Путіна". Автори документа зазначають, що минулого року в Україні вибухнула не громадянська війна, як стверджує Земан, а "міжнародний гібридний конфлікт, який викликала Росія анексією Криму, направленням фахівців і зброї на Донбас і не в останню чергу також провокаційною пропагандою".

Згідно із заявою чеських громадських активістів, безперестанною брехнею російському народу про "громадянську війну" ці гібридні атаки Росії підтримує і Мілош Земан - "президент, який має захищати цінності та інтереси демократичної Чеської Республіки".

Крім того, прем'єр Чехії Богуслав Соботка вважає, що ще рано говорити про вступ Росії до Європейського союзу в 20-річній перспективі, як про це в Москві заявив Мілош Земан. "Думаю, що у нас є більш актуальні завдання, і стосуються вони розширення Євросоюзу за рахунок країн, у яких з ЄС є підписана угода про асоціацію", - зазначив чеський прем'єр.

Днями група чеських активістів у Празі протестувала проти візиту Земана до Москви. В руках вони тримали плакати із закликами "Їдь до свого пана і не повертайся, Земан!", "Путін - фюрер, тюремник, окупант, вбивця!". Сам Мілош Земан у коментарі "Радіо Свобода" назвав активістів, які проводжали його з плакатами, "людьми з низьким інтелектом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram