ГоловнаСвіт

Побудовані для Росії "Містралі" можуть продати Китаю

У порт Шанхаю на презентацію прибув французький вертольотоносець

Побудовані для Росії "Містралі" можуть продати Китаю

Франція може продати вертольотоносці "Містраль", побудовані для Росії, китайцям. Переговори про це проведуть під час відвідування порту Шанхая групою кораблів Військово-морського флоту Франції, пише тайванська газета China Times з посиланням на публікації у китайській пресі.

Цей візит розпочався 9 травня і триватиме тиждень, до 15 травня.

Група ВМФ Франції, яка прибула у шанхайський порт, складається з двох військових кораблів - Dixmude (десантний корабель типу "Містраль") і Aconit (фрегат класу "Лафайєт"). Вертольотоносець типу "Містраль" вперше відвідає китайський порт.

Нагадаємо, згідно з контрактом вартістю €1,2 млрд, підписаним у червні 2011 року, перший вертольотоносець - "Владивосток" - Франція мала передати Росії у листопаді 2014 року, термін здачі другого - "Севастополя" - закінчується 1 листопада 2015 року.

У зв'язку з агресією проти України росіяни не отримали свої кораблі, і тепер французька сторона думає, що з ними робити. Один із можливих варіантів - утилізація шляхом затоплення у відкритому морі. Однак головним варіантом для Парижа залишається пошук нових покупців на вертольотоносці. За даними Le Figaro, потенційними клієнтами можуть стати Канада, Єгипет або одна з європейських країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram