ГоловнаСвіт

Apple отримала патент на соцмережу

Apple має намір об'єднувати людей за принципом геолокації і користувача активності

Apple отримала патент на соцмережу
Apple

Корпорація Apple отримала патент на соціальну мережу, яка об'єднуватиме людей на основі їхнього способу життя.

Про це повідомляє Patently Apple.

Патентне бюро США оприлюднило заявку, подану корпорацією ще наприкінці 2013 року. Згідно з документами, Apple має намір запустити соцмережу, яка об'єднуватиме людей за принципом геолокації і активності користувача. Мається на увазі, що вона збиратиме інформацію про переміщення людини, її покупки, історію пошуку і встановлені на пристрої додатки, а потім пропонувати користувачеві поспілкуватися з людьми, які живуть поруч з ним і ведуть схожий спосіб життя.

У заявці йдеться, що люди не діляться в соцмережах інформацією про свою роботу, свої щоденні справи і переміщення, оскільки вважають їх малоцікавими для своїх друзів. Принцип нової соціальної мережі буде побудованим на об'єднанні людей у групи без участі користувача, але при цьому соцмережа залишить їм право на анонімність.

Наприклад, пристрій визначить, що щодня користувач ходить до школи і запропонує йому приєднатися до групи відвідувачів тренажерного залу, розташованого неподалік. Відповідно, соцмережа може надсилати повідомлення про затори групі людей, яка живе у певному районі і їде додому у приблизно однаковий час.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram