ГоловнаСвіт

Bild назвала світлини з російської доповіді про збитий над Донеччиною "Боїнг" підробленими

Німецьке видання підтвердило версію СБУ про те, що російська доповідь про "Боїнг" є підробкою

Німецька щоденна газета Bild стверджує, що супутникові світлини з доповіді російських інженерів військово-промислового комплексу про збитий над Донбасом "Боїнг", опублікованої у "Новой газете", є підробленими.

Дослідження оприлюднене на сайті Bild.

Світлини з доповіді Bild порівнює з матеріалами, зробленими "найбільшим у світі постачальником супутникових фотографій" - Google Earth.

На фото №5 з доповіді військових експертів, зробленому, як стверджується, у день аварії "Боїнга", 17 липня 2014 року, показано два українські "Буки".

На фото №6, зробленому наступного дня, "Буків" на полі вже немає.

Фото: bild.de

Ракета "земля - повітря", що збила "Боїнг", як стверджується у російській доповіді, нібито була запущена з села Зарощенське, розташованого за 16 кілометрів на північний захід від місця аварії. На момент аварії ця територія контролювалася українською армією.

Як зазначає Bild, вкрай малоймовірно, що російський військовий супутник саме у цей час фотографував це місце. Крім того, на світлині Google Earth від 16 липня 2014 року показано інші контури ландшафту. Це свідчить про те, що світлина з доповіді, яка доводить наявність українських "Буків" на цій території, зроблена не 17 липня 2014 року і приведена у доповіді як фальшивий "доказ".

"Новая газета" 5 травня оприлюднила "суворо конфіденційний" документ "Результат експертної оцінки за фактом розслідування авіакатастрофи Boeing-777 (рейс МН17) 17.07.2014 р. на Південному Сході України". Це доповідь, яку підготували російські інженери військово-промислового комплексу (в тому числі і того науково-виробничого об'єднання, яке проектує і випускає "Буки"). Експертизу, як повідомлялося, направлять голландським фахівцям, які ведуть розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram