ГоловнаСвіт

Клінтон закликала реформувати імміграційну систему США

Експерти закликають демократів і республіканців конкретно викласти свою подальшу міграційну політику.

Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон у вівторок виступила в одній зі шкіл штату Невада із заявою на підтримку надання іммігрантам без документів можливості отримати громадянство .

Про це повідомляє "Голос Америки".

За словами Клінтон, США необхідно серйозно реформувати імміграційну систему країни, що функціонує погано, і будь-який законопроект стосовно цього питання повинен включати можливість надати "повне і рівне громадянство" жителям країни, які не мають документів. Жоден з її потенційних суперників-республіканців, зазначила Клінтон, не підтримує цю ідею чітко і послідовно.

На тлі зростання числа потенційних кандидатів-республіканців, які виступають проти законодавчої ініціативи, що передбачає надання можливості отримати громадянство приблизно 12 мільйонам жителів США, демократ Клінтон зможе заручитися підтримкою активістів, які виступають за реформування імміграційної системи, і латиноамериканців - двох груп виборців, на які обидві партії покладають великі надії.

Як підкреслює Деррелл Вест, віце-президент і директор відділу досліджень у галузі управління інституту Брукінгса, виборців, зацікавлених в імміграційній реформі, цікавлять конкретні деталі законопроекту. Для того, щоб привернути увагу латиноамериканців, кандидатам необхідно підтримати повномасштабну імміграційну реформу.

Обама планує частково легалізувати майже 6 млн мігрантів

За кількістю нелегалів Невада не входить навіть у першу десятку в країні, проте, згідно з результатами дослідження Pew Hispanic Center, 2008 року там був найбільш високий відсоток нелегальних працівників. Без необхідних документів, що дають дозвіл на роботу, там трудилися 12% усього населення, що працює. Це більш ніж удвічі перевищує середній по країні показник - 5,4%, і таких нелегальних працівників у Неваді більше, ніж у штатах із найбільшою кількістю іммігрантів - Каліфорнії, Аризоні та Флориді. Крім того, Невада є одним зі штатів, які "вагаються". Тому обидві партії намагатимуться залучити невадського виборця на свій бік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram