ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У російському Алапаєвську на честь 70-річчя Перемоги повісили плакат із фашистами

Фотографію німців прикрасили традиційної георгіївською стрічкою

За кілька днів до святкування ювілею Дня Перемоги в місті Алапаєвськ (Свердловська область, Росія) повісили плакат із зображенням фашистів замість радянських солдатів. Фотографію німців прикрасили георгіївською стрічкою.

Про це повідомляє місцевий портал 66.ru.

Непорозуміння помітила помічник депутата Держдуми Ігоря Баринова Лариса Устюжаніна і тут же опублікувала з цього приводу емоційний пост у соцмережі, прикріпивши до нього знімки плаката.

Алапаєвськ. Плакат із фашистами до Дня Перемоги
Фото: http://66.ru/
Алапаєвськ. Плакат із фашистами до Дня Перемоги

"Хто повісив? Хто погодив? Це нормально? Або я, може, не ту історію знаю. Мій дід Петро Балашов воював у ВВВ артилеристом, три роки був у концтаборі Stalag, вижив, повернувся і, думаю, в пику б харкнув тому, хто таке у Дні Великої Перемоги виставив... ", - написала Устюжаніна.

Після публікації Устюжаніна постер із німецькими солдатами, розміщений на вулиці Пушкіна, одразу зняли.

В адміністрації міста Алапаєвська досі не з'ясували, хто надрукував плакат із фашистами. Пославшись на зайнятість, заступник голови адміністрації з питань соціальної політики Юрій Ахмедов під час розмови з кореспондентом Порталу 66.ru кинув слухавку. Лише після повторного дзвінка журналіста чиновник роздратовано сказав, що не в курсі подробиць скандалу і наразі збирається на екстрену нараду, пов'язану з розміщенням цього постера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram