ГоловнаСвіт

Коморовський розкритикував парад Перемоги у Москві

Президент Польщі заявив, що на Червону площу вийдуть дивізії, які напали на Україну

Коморовський розкритикував парад Перемоги у Москві
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський жорстко розкритикував парад Перемоги у Москві, який відбудеться 9 травня.

"На 9 травня Червона площа у Москві знову перетвориться на броньовану площу, на якій знову гратимуть м'язами ті дивізії, які недавно на очах всього світу і на наших польських очах напали на сусідню Україну. Потрібно пам'ятати, що вже давно військовий конфлікт не був настільки близько до польського кордону, як зараз", - цитує Коморовського видання "Польське радіо".

Польський президент вважає, що російський парад - це демонстрація сили, а зовсім не данина історії. "Такий образ сьогоднішнього нестабільного і неспокійного світу. І в таких умовах ми повинні будувати нашу польську безпеку", - зазначив Коморовський.

Глава Польщі підкреслив, що геополітичне становище країни завжди було складним, оскільки розташоване між Сходом і Заходом.

"Тому ми повинні пам'ятати болісний досвід історії і будувати нашу силу, спираючись на згоду і єдність там, де це можливо. Сьогодні світ зазнає загроз, тому така важлива подальша модернізація країни, зміцнення зв'язків зі світом Заходу через розширення європейської інтеграції та активну участь у НАТО", - зазначив президент Польщі.

Нагадаємо, що в параді на Червоній площі мають узяти участь понад 16 тисяч осіб, 143 літаки і вертольоти, а також майже дві сотні одиниць наземної військової техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram