ГоловнаСвіт

Лондон опублікував досьє на главу ФСКН Росії з інформацією про зв'язки Путіна з наркомафією

Президент РФ раніше "кришував" відмивання грошей колумбійського наркокартелю

Високий суд Лондона опублікував матеріали справи про вбивство колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка. У їх число увійшло досьє на главу ФСКН Віктора Іванова, складене колишнім полковником КДБ Юрієм Швецем, де йдеться про зв'язки Путіна з наркомафією.

Він у цілому повторює показання Швеця під час судових слухань. Досьє доступно по за посиланням.

"Путін сам в той час не був "містером чистюхою". Так, 12 січня 2000 року глава СБУ (українська служба безпеки, наступник КДБ) Леонід Деркач надав таємну доповідь президенту Леоніду Кучмі, яка базувалася на документах, отриманих СБУ, за словами Деркача, у Німеччині. Ці документи, які показав Деркач, свідчать про те, що німецька компанія SPAG з путінського благословення відмивала гроші колумбійського наркокартеля, скуповуючи нерухомість в Санкт-Петербурзі", - йдеться в документі.

"Кучма наказав Деркачу усно поінформувати американців про цю історію", - стверджується в досьє.

Також в досьє говориться про зв'язки Путіна і Іванова з так званої Тамбовською ОЗУ.

Нагадаємо, що досьє на Іванов спливло під час розслідування вбивства Олександра Литвиненка, який помер 23 листопада 2006 року в лікарні Університетського коледжу Лондона від отруєння радіоактивною речовиною полоній-210, доданою, як вважають британські спецслужби, в чай, який Литвиненко випив під час зустрічі з колишніми співробітниками ФСБ Андрієм Луговим (нині депутат Держдуми від ЛДПР) і Дмитром Ковтуном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram