ГоловнаСвіт

Прокуратура Меріленду визнала смерть Фредді Грея вбивством

Шестеро поліцейських Балтимора підуть під суд

Прокуратура Меріленду визнала смерть Фредді Грея вбивством
Похороны Фредди Грея, 27 апреля 2015 года
Фото: EPA/UPG

Прокуратура штату Меріленд визнала смерть Фредді Грея, яка спровокувала бунти в Балтиморі та інших американських містах, вбивством.

Про це заявила прокурор штату Мерилін Мосбі, пише NY Times.

За її словами, у прокуратури є достатні підстави для кримінальної справи стосовно шести поліцейських за фактом убивства, ненавмисного вбивства і неправомірних звинувачень.

Мосбі стверджує, що поліцейські затримали Фредді Грея безпідставно (ніж, за який нібито його пов'язали, виявився легальним), порушивши при цьому процедуру, і кинули його у фургон, не пристебнувши ременями безпеки. У результаті цього під час поїздки Грей отримав травми, які виявилися смертельними, вважають у прокуратурі. Коли затриманого витягли з фургона, він уже не дихав.

Прокурор заявила, що у справі проходять шестеро поліцейських, одного з них обвинувачують в умисному вбивстві.

Нагадаємо, що поліція Балтимора пояснила смерть Фредді Грея травмами, які він нібито завдав сам собі. За словами іншого затриманого, якого перевозили в одній машині з Греєм, загиблий "бився об стіни", навмисно намагаючись заподіяти собі шкоду.

25-річного Грея було заарештовано 12 квітня в Балтиморі (штат Меріленд) за підозрою в участі у кримінальній діяльності. Поліцейські стверджують, що він намагався сховатися. Після доставки в дільницю його на "швидкій" відправили до лікарні, де він впав у кому і, незважаючи на проведену операцію, через тиждень помер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram