ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин від початку року розпорядився стратити 15-х високопоставлених чиновників

Південнокорейська розвідка зазначила, що північнокорейський лідер регулярно проводить перестановки в уряді

Кім Чен Ин від початку року розпорядився стратити 15-х високопоставлених чиновників
Ким Чен Ын
Фото: EPA/UPG

Лідер КНДР Кім Чен Ин від початку 2015 року розпорядився стратити 15 високопоставлених чиновників, караючи їх таким чином за заперечування його влади.

Про це розвідувальне агентство Південної Кореї заявило на закритій зустрічі парламенту в середу, інформує агентство Рейтер.

Член комітету з розвідки південнокорейського парламенту Шин Кюн-мін (Shin Kyung-min), посилаючись на джерело в Національній службі розвідки Республіки Корея, розповів, що черед страчених чиновників опинився віце-міністр у справах лісового господарства КНДР, який скаржився на державну політику.

"Виправдання чи роздуми не працюють із Кім Чен Ином, і його стиль правління полягає у проштовхуванні через будь-які перешкоди, а якщо є якісь заперечення, він вважає їх викликом його владі і ухвалює рішення про показову страту, - сказав Шин. - За чотири місяці цього року страчено 15-х високопоставлених чиновників".

ЗМІ повідомили про страту дядька північнокорейського лідера Чан Сон Тхека на початку січня 2014 року. Його називали другою особою у КНДР. Вважалося, що він був політичним наставником племінника, поки той не мав досвіду управління державою. Проте з часом Кім Чен Ин вирішив, що дядько має занадто багато влади. Чан Сон Тхека звинуватили у корупції і розгульному способі життя. Оголосили, що він витрачає народні гроші на жінок і наркотики. Разом з тим, у травні 2014-го інформацію про страту дядька Кім Чен Ина спростував колишній гравець НБА Денніс Родман. Спортсмен, який був у Північній Кореї в січні, заявив, що "страчений" стояв поруч із ним.

Крім того, як зазначає агентство, північнокорейський лідер регулярно проводить перестановки в уряді.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року повідомлялося, що Кім Чен Ина запросили на святкування Дня Перемоги в Росії. Очікується, що він відвідає Москву 9 травня, проте Пхеньян ще не робив офіційної заяви з цього питання. Цей візит стане першою зарубіжною поїздкою Кім Чен Ина з моменту приходу до влади у 2011 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram