ГоловнаСвіт

Польща позбавила російського журналіста посвідки на проживання

Польські спецслужби підозрюють росіянина в шпигунстві.

Польща позбавила російського журналіста посвідки на проживання

Мазовецьке воєводство (адміністративна одиниця) Польщі позбавило Леоніда Свиридова, позаштатного кореспондента МІА "Россия сегодня", яким керує одіозний Дмитро Кисельов, посвідки на проживання в країні.

Про це журналіст повідомив ТАСС.

"Адміністративне рішення воєводи передано моєму адвокатові особисто", - сказав Свиридов. Він заявив, що має намір оскаржувати дії польської влади.

Раніше планувалося, що рішення у справі про видворення журналіста з країни винесуть 20 травня. Сам Свиридов пов'язує передчасне рішення польської влади із ситуацією навколо мотопробігу Європою російських байкерів із клубу "Нічні вовки", яким було відмовлено у в'їзді в Польщу. Розгляд справи відклали в середині квітня у зв'язку з надходженням нових документів від польського Агентства внутрішньої безпеки (АВБ). Як повідомляв "Интерфакс" із посиланням на місцеві ЗМІ, російського кореспондента підозрюють у шпигунстві.

Справу про позбавлення Свиридова посвідки на проживання розглядали з жовтня 2014 року. Тоді МЗС Польщі за поданням АВБ анулювало акредитацію журналіста, яку перед цим продовжило в січні того самого року. Російське МЗС назвало дії Варшави викличними і зажадало пояснень. Свиридов працює в столиці Польщі з 2003 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram