ГоловнаСвіт

Австралія відкликала свого посла з Індонезії через страту своїх громадян

Невдоволення діями індонезійської влади висловили також у Бразилії.

Австралія відкликала свого посла з Індонезії через страту своїх громадян
Тони Эбботт

Влада Австралії вирішила відкликати свого посла з Індонезії після того, як там стратили двох австралійців.

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявив, що подія не може трактуватися як звичайна ситуація, повідомляє агентство Рейтер

"Ми поважаємо суверенітет Індонезії, але ми шкодуємо з приводу події. Те, що сталося, не може розглядатися як звичайна ситуація", - заявив Ебботт журналістам у Канберрі.

Голова австралійського уряду додав, що посла відкличуть для консультацій. Австралія кілька десятків разів зверталася до Індонезії з проханням помилувати своїх громадян.

Невдоволення діями індонезійської влади висловили також у Бразилії.

В Індонезії у вівторок, 29 квітня, стратили двох громадян Австралії - М'юрана Сукумарана і Ендрю Чена. Їх заарештували ще 2005 року за спробу перевезти контрабандою героїн із Балі. Крім них, стратили чотирьох громадян Нігерії, громадянина Бразилії й індонезійця. Ще одну ув'язнену, яку мали стратити - покоївку з Філіппін Мері Джейн Велозу, заарештовану в Індонезії 2010 року з 2,6 кг героїну, - останньої миті вивели із групи смертників після запиту Маніли.

У січні 2015 року в Індонезії вже стратили шістьох осіб за торгівлю наркотиками. Тоді своїх послів з країни відкликали Нідерланди і Бразилія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram