ГоловнаСвіт

Влада Індії анулювала ліцензії майже 9000 благодійних організацій

Правозахисники критикують індійську владу за спробу заглушити голоси противників прем'єр-міністра Моді

Влада Індії анулювала ліцензії майже 9000 благодійних організацій
Индия
Фото: air-tours.ru

Уряд Індії анулював ліцензії 8975 неурядових організацій та благодійних фондів за те, що вони не надали вчасно свою фінансову звітність.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Таким чином, позбавлені ліцензії організації не зможуть отримати кошти з внутрішніх або зарубіжних джерел до спеціального розпорядження.

Кілька днів тому уряд призупинив на півроку дію ліцензії та заморозив рахунки індійського відділення міжнародної природоохоронної організації Greenpeace, а також помістив американський благодійний Фонд Форда у список таких, що потенційно загрожують безпеці країни, зажадавши від представників фонду погоджувати будь-які його подальші дії на території Індії з місцевою владою.

Правозахисники кажуть, що таким чином влада хоче заглушити критику на адресу економічної політики прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді.

У 2014 році уряд Індії зажадав від 10 тисяч НКО надати докладні відомості про те, звідки вони отримують фінансування. А минулого червня індійська розвідка заявила, що Greenpeace та інші іноземні організації завдають шкоди індійській економіці, проводячи кампанію проти енергетичних проектів, видобутку корисних копалин і генетично модифікованих продуктів харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram