ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ілля Яшин розповів про амністію у справі про його бійку з помічником сенатора

Прихильник Путіна звинувачував Яшина в образі російського лідера.

Російський опозиціонер Ілля Яшин заявив, що кримінальну справу проти нього у зв'язку з його бійкою з помічником сенатора від Ярославської області Дмитром Соколовим припинено у зв'язку з амністією.

Про це він написав у своєму мікроблозі у Twitter.

"Нагадаю передісторію. Ярославський "нашист" Дмитро Соколов наприкінці листопада 2014 року напав на мене в місцевому барі: підійшовши зі спини, він стукнув мене кулаком по голові. Пресі він згдом пояснював, що був не задоволений моїми висловлюваннями на адресу Путіна. Я відповів йому ударом по обличчю, і "нашист" вгамувався. Після інциденту Соколов побіг у травмпункт, оформив медичну довідку й домігся порушення проти мене кримінальної справи за статтею 115 КК РФ (легкі тілесні ушкодження)", - написав Яшин у "Фейсбуці".

Ілля Яшин входив до Координаційної ради опозиції, а також є одним із засновників руху "Солідарність". У 2014 році він оголосив про намір брати участь у виборах до Мосміськдуми, проте за день до закінчення подачі документів зняв свою кандидатуру.

Держдума оголосила 24 квітня амністію на честь 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Очікується, що вона стосуватиметься 350 - 400 тис. осіб. При цьому член президентської Ради з прав людини Андрій Бабушкін заявляв, що фігуранти "болотної справи", а також опозиціонер Олексій Навальний і його брат Олег, засуджені у справі "Ів Роше", найімовірніше, не підпадуть під амністію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram